Mariánské údolí (Muchovka, Hádek, myslivny)

19,8 km dlouhý okruh převážně rovinaté trasy vede z Mariánského údolí ve Staré Líšni údolím Říčky, kolem Muchovy boudy a rozcestníku Ochozská jeskyně (kde se dá odbočit na prohlídku jeskyní) až na Hádek do legendární hospody Pod Hádkem. Tam se trasa vrací zpět, ale horem na kraj Hostěnic směr Horákovská hájenka, s krátkou odbočkou na vyhlídku Hladká skála. Okruh končí kde začal, na konečné autobusu v Mariánském údolí.

Délka: 19,8 km Terén: rovinatý Zobrazení, profil, export GPX: zde


ico-black-sStart této trasy — konečná autobusu Mariánké údolí — je dostupný busem ze Staré Osady. Trasa vede prakticky celá lesem, je příjemná a zajímavá. V polovině se nabízí občerstvení v prakticky celoročně otevřené hospůdce Pod Hádkem, která určitě stojí za návštěvu, má duši (a v zimě úžasná kamna).

Cesta zpět vede horem, za Hádkem se maličko vystoupá a pak se opět jde prakticky po rovině až k Horákovské myslivně, kde se cesta stočí dolů, zpět na konečnou autobusu Mariánské údolí.

Určitě stojí za to krátká odbočka k Pacherovu kříži a pak ještě kousek k vyhlídce Hladká skála, případně cestou na Hádek u rozcestníku Ochozská jeskyně obhlídka nedalekých jeskyní.

INTUITIVNÍ NAVIGACE
Článek pro mě na teď
Výklad pro mě na teď

Tags

top